У Росії прокоментували призначення спецпосланця США по «Північному потоку – 2»

У Росії прокоментували призначення спецпосланця США по «Північному потоку – 2»

Сенатор Олексій Пушков прокоментував призначення Сполученими Штатами спецпосланця по газопроводу «Північний потік – 2».

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен призначив Амоса Хохштейна старшим радником з питань енергетичної безпеки, його безпосереднім завданням буде імплементація заходів по «зниження ризиків», які несе трубопровід.

«Призначення нового спецпредставника США по “Північному потоку – 2” означає, що США будуть, швидше за все, противитися введення його в дію, раз вони не зуміли завадити його спорудження. І обставлять його функціонування таким рядом умов і вимог, які матимуть на меті максимально обмежити його позитивний ефект для Росії», – написав Пушков в своєму Telegram-каналі.

За його словами, призначення є сигналом для всіх незадоволених спорудою трубопроводу про те, що адміністрація США не має наміру пускати розвиток ситуації на самоплив і буде активно впливати на неї.

«Свого часу США призначили спецпредставника по Україні Курта Волкера, який всіляко заохочував зрив Мінських угод з боку Києва.

Немає підстав сподіватися, що зараз буде інакше хоча б тому, що США не раз відкрито називали своїм завданням протидію російським інтересам», – уклав сенатор.

Поділитись