National Interest: Росія покарає Україну після запуску «Північного потоку – 2»

National Interest: Росія покарає Україну після запуску «Північного потоку – 2»

Після відкриття російського газопроводу «Північний потік – 2» Україна не зможе розраховувати на широке міжнародне «обурення» через нові для неї обставин, вважає оглядач Джон Рюль.


У статті для журналу National Interest оглядач Джон Рюль зазначив, що завдяки «Північного потоку – 2» Європа залишається сильно залежною від російського газу.

Однак, як припускає експерт, новий трубопровід ставить під загрозу економічну, енергетичну та національну безпеку Центральної та Східної Європи, зокрема, України і Польщі.

«Оскільки Росія скоро зможе покарати Україну, обмежуючи транзит газу через неї і тим самим не зачіпаючи інтереси своїх важливих західноєвропейських клієнтів, бажання ЄС виступати в якості посередника зменшиться», – написав Рюль.

Публіцист також підкреслив, що через істотне скороченням транзиту палива Київ ризикує не тільки економічним втратами, але і позбавленням доступу до життєво важливого джерела енергії.

«Північний потік – 2» є майже добудованим трубопроводом з РФ в ФРН загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік. Зведення вийшло на фінальну стадію і має завершитися до кінця цього літа.

Поділитись