У Росії чисельність держслужбовців скоротилася майже на 10%

У Росії чисельність держслужбовців скоротилася майже на 10%

В результаті реформи державного апарату чисельність держслужбовців скоротилася майже на 10%.

Про це глава апарату уряду Дмитро Григоренко розповів ЗМІ. В кінці 2020 року прем’єр-міністр Михайло Мішустін анонсував реформу держапарату. Сьогодні Григоренко розповів, що необхідність реформи була викликана тим, що існуюча структура державного апарату не може працювати ефективно в сучасних умовах, тому що майже не змінювалася роками.

В ході аналізу перед стартом реформи стало зрозуміло, що часто в міністерствах і відомствах штатна чисельність не відповідає покладеним функціям, число керівників і забезпечують підрозділів завищено, до 20% посад в центральних апаратах і до 12% в територіальних органах використовувалися неефективно, залишаючись вакантними.
В ході реформи були розроблені єдині стандарти організаційно-штатної моделі з акцентом на усунення надлишкових керівних посад. Також були встановлені вимоги до мінімальної чисельності підрозділів і передбачені механізми точкового доналаштування.

На даний момент в результаті реформи чисельність держслужбовців скоротилася майже на 10% за рахунок невикористовуваних вакансій зі збереженням фонду заробітної плати. Також була скорочено штатну чисельність відомств (в центральних апаратах – на 213 одиниць, в територіальних органах – на 31,6 тисячі), скорочені 66 структурних підрозділів та 33 штатних одиниці заступників керівників федеральних відомств.

Поділитись