У Кремлі перерахували друзів Росії

У Кремлі перерахували друзів Росії

Офіційний представник Кремля Дмитро Пєсков перерахував друзів Росії. Про це він розповів в інтерв’ю ЗМІ.

Коментуючи висловлювання російського посла в Британії, який назвав відносини Москви і Лондона в політичній сфері «практично мертвими», Пєсков підкреслив, що «живих» відносин залишилося набагато більше. «Це все простір колишнього Радянського Союзу, за винятком Грузії, України і країн Балтії. У нас чудові стосунки з республіками СНД, поглиблена інтеграція з країнами Євразійського економічного союзу (ЄАЕС)», – пояснив прес-секретар російського лідера. Він особливо виділив Союзну державу Росії і Білорусії.

Пєсков додав, що новий президент Молдавії Майя Санду в меншій мірі прихильна ідеям розвитку російсько-молдавських відносин, проте контакти все одно відбуваються. В цілому зв’язку з Молдовою дуже тісні, пояснив Пєсков.

Розмірковуючи про конфлікт Вірменії та Азербайджану в Нагірному Карабасі, прес-секретар пояснив, що у Росії «прекрасні довірчі відносини» з Баку і «історично хороші відносини» з Єреваном. «А що стосується того, що сталося … Напевно, особисту роль Путіна в тому, щоб зупинити війну, повинні пам’ятати всі», – зазначив представник Кремля.

За словами Пєскова, країни Латинської Америки виявляють величезний інтерес до вибудовування відносин з Росією. Також Москва співпрацює з європейськими країнами не дивлячись на те, що «з Брюсселем справи йдуть не дуже добре». У розвитку відносин з Росією зацікавлені африканські країни, що продемонстрував саміт Росія – Африка.

«Напевно, кажучи про друзів, потрібно було почати з Китаю. Також це Індія. І далі можна перераховувати практично всіх в Азії і Тихоокеанському регіоні. Може бути, крім Австралії», – підсумував представник Кремля.

Раніше в Кремлі прокоментували слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про відсутність друзів у країни в світі. На думку Пєскова, його заява навряд чи відноситься до Росії. «Все-таки ми в одному союзній державі, і тут, скоріше, ми не друзі, а брати», – пояснив представник Кремля.

Поділитись