У Раді запропонували карати українців за відмову від вакцинації

У Раді запропонували карати українців за відмову від вакцинації

У Раді задумалися про покарання для жителів України, які не хочуть вакцинуватися від коронавірусу.

З відповідною пропозицією виступив депутат Ради від фракції «Слуга народу» Дмитро Гурін, повідомляє «Страна.ua».

Парламентарій запропонував обмежувати українців в окремих правах за відмову від щеплення. Він вважає, що оточуючі «не повинні нести наслідки» через те, що людині «страшно» її робити.

«Наступний крок після забезпеченням країни достатнім на 100% обсягом вакцин – вразити тих, хто відмовляється від вакцинації в окремих правах, які несуть загрозу життю і здоров’ю інших громадян», – сказав Гурин і послався на досвід Ізраїлю.

За словами автора ініціативи, тих, хто не бажає робити щеплення необхідно заборонити пускати в кафе і ресторани, навчальні заклади, кінотеатри, а також на спортивні події.

Він також зазначив, що Верховний суд України раніше визнав законною заборону відвідування шкіл дітьми, які не пройшли вакцинацію.

24 лютого на Україні почалася вакцинація населення від інфекції.

Минулого тижня міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що темпи вакцинації в країні приблизно в 1,8 рази нижче запланованих.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав закон, який звільняє виробників вакцин від COVID-19, від відповідальності за наслідки щеплень.

Поділитись