У Пентагоні мають намір завершити всі війни, в яких бере участь США

У Пентагоні мають намір завершити всі війни, в яких бере участь США

Бажання закінчити нинішні збройні конфлікти за участю США висловив виконуючий обов’язки глави Міноборони США Крістофер Міллер.

Він направив співробітникам відповідний меморандум.

Ми не народ вічної війни – це протилежність всьому, за що ми виступаємо і за що боролися наші предки. Всі війни повинні закінчитися, – цитує його “Інтерфакс”.

Як приклад Міллер назвав боротьбу США із забороненою в Росії угрупованням «Аль-Каїда». Він вважає, що війна з нею, що почалася ще в 2001 році, не закінчена. За його словами, США на порозі перемоги над «Аль-Каїдою» і її союзниками, проте американцям не можна повторити попередню «стратегічної помилки», випустивши з уваги перспективи закінчення конфлікту. На його думку, не можна упускати лідируюче положення в конфлікті.

Сполучені Штати Америки під час «війни проти тероризму» в Афганістані допустили «серйозні помилки». Про це заявив екс-глава республіки Хамід Карзай, який займав вищий керівний пост в країні з 2004 по 2014 рік.

Білий дім почав бойову операцію проти радикального руху «Талібан» в Афганістані в 2001-му. Вашингтон пояснив це тим, що терористи ховали бандитів терористичного угрупування «Аль-Каїда», які вчинили теракти 11 вересня 2001 року. Уряд талібів повалили, до влади в Кабулі прийшов лояльний США режим, з яким радикали почали збройне протистояння.

Поділитись