У Німеччині загрожують оператору «Північного потоку – 2»

У Німеччині загрожують оператору «Північного потоку – 2»

Федеральне мережеве відомство Німеччини пригрозило компанії-оператору «Північного потоку – 2» Nord Stream 2 AG «негайним» розглядом, якщо вона не зможе підтвердити відповідність газопроводу вимогу законодавства Євросоюзу.

Регулятор відзначив, що всі технічні умови для запуску «Північного потоку – 2» виконані, тому найближчим часом перша нитка газопроводу може бути введена в експлуатацію.

У зв’язку з цим Федеральне мережеве відомство зажадало від Nord Stream 2 AG передати повні відомості і при необхідності привести докази, що при експлуатації першої гілки трубопроводу будуть виконані і дотримані всі приписи, повідомили РІА Новини в прес-службі відомства.

Співрозмовник агентства уточнив, що це стосується питань «недискримінаційного доступу до мережі та інтеграції інфраструктури в ринок Німеччини».

«Федеральне мережеве агентство однозначно зберігає за собою право почати наглядове виробництво, в тому числі про недобросовісних практиках, проти Nord Stream 2 AG, якщо сумніви щодо дотримання всіх регулярних вимог не будуть зняті», – додав він.

Nord Stream 2 AG – оператор газопроводу «Північний потік 2», єдиним акціонером якого є «Газпром». У червні компанія подала до Федерального мережеве агентство Німеччини заяву про реєстрацію в якості незалежного оператора газопроводу «Північний потік – 2».

Поділитись