У Німеччині відповіли на загрозу “фінансового руйнування” через “Північний потік – 2”

У Німеччині відповіли на загрозу “фінансового руйнування” через “Північний потік – 2”

У Німеччині оцінили загрози американських сенаторів через “Північного потоку – 2”. Там заявили, що німецькому порту може загрожувати “фінансове руйнування”.

Німці переконані, що це означає подальшу ескалацію конфлікту. У бундестазі іронічно назвали США колишньою “країною свободи”.

У Німеччині відповіли на погрози про “фінансове руйнування” німецького порту від американських сенаторів. Раніше з’явилася інформація, що США готуються ввести обмежувальні заходи проти німецької компанії Sassnitz GmbH. У бундестазі вважають, що це означає подальшу ескалацію конфлікту.

Як прокоментував РІА Новини німецький депутат, офіційний представник фракції Вільної демократичної партії в бундестазі з питань енергетики Мартін Науманн, ця ініціатива явно виходить від влади США, а не від “окремих агресивно налаштованих сенаторів”. Науманн вважає, що вибір вираз “недоречний для діалогу між партнерами”.

“З такими погрозами колишня” країна свободи “все більше стає іграшкою геополітичних ризиків в дусі президента США Дональда Трампа. Я до сих пір вважаю, що шлях співпраці, а не конфронтації – це єдиний правильний шлях. Зрештою, ринкова економіка вирішить, звідки Європа буде отримувати енергоносії в майбутньому. Той факт, що нам, ймовірно, потрібно все більше і більше енергоносіїв для нашого рівня життя в Європі, повинен бути прийнятий і в США”, – підкреслив представник партії.

Поділитись