У Німеччині розповіли про конкурента російського танка «Армата»

У Німеччині розповіли про конкурента російського танка «Армата»

Новітній франко-німецький танк, який повинен вийти на ринок в 2035 році, отримає назву Main Ground Combat System (MGCS – основна наземна бойова система) і буде значно перевершувати за характеристиками німецький Leopard 2.

Про це повідомляє Bild. Розробку танка ведуть німецькі компанії Krauss-Maffei Wegmann, Rheinmetall, і французька Nexter Systems.

Екіпаж машини буде складатися з двох чоловік – скорочення екіпажу в порівнянні з Leopard 2 обумовлено наміром забезпечити автономне управління танка, при цьому перезарядка снарядів буде проходити вручну.

Машину оснастять гарматою калібром як мінімум 130 мм – більше, ніж у Leopard 2 і у російської «Арматі» Т-14. Снаряди будуть мати більшу пробивною силою і швидкістю, а створені будуть з суперміцного вольфрамового сплаву.
Танк оснастять гібридним двигуном. У комбінації з більш легкої і міцної бронею машина зможе довше обходитися без дозаправки.

Bild оцінила виробництво нових танків в 100 млрд євро. Одні витрати на проектування машини складуть 15 млрд євро.
Раніше «Рамблер» повідомляв, що Росія і Індія затвердили спільний проект крилатої ракети «Брамос», призначеної для знищення літаків з системою AWACS (літак дальнього радіолокаційного стеження).

Поділитись