Мадуро повідомив про затримання шпигуна зі США на одному з венесуельських НПЗ

Мадуро повідомив про затримання шпигуна зі США на одному з венесуельських НПЗ

Президент Венесуели Ніколас Мадуро повідомив про затримання правоохоронними органами країни збройного агента спецслужб США на нафтопереробному заводі Кардон в штаті Фалькон і розповів про план диверсії на заводі.

Таку заяву він зробив в ефірі державного телебачення. «Американський шпигун був схоплений, при ньому була зброя і велика кількість доларів», – сказав глава держави в в ефірі VTV Canal8.

Венесуельський лідер зазначив, що затриманий – морський піхотинець, який раніше працював в Іраку на базах ЦРУ. За словами Мадуро, одним із завдань агента був збір інформації про НПЗ в штаті Фалькон на заході Венесуели.

Президент додав, що 10 вересня також був зірваний план організації вибуху на НПЗ в штаті Карабобо.

Завод Кардон потужністю 305 тис. барелів на день входить до складу нафтопереробного центру Парагуана, найбільшого в країні і другого за потужністю у світі з заявленим обсягом переробки майже в 1 млн барелів на день – 72% переробних потужностей держкорпорації PDVSA на території Венесуели.

1 вересня Мадуро заявив, що американський лідер Дональд Трамп «схвалив» його вбивство і веде пошук виконавців.

У травні венесуельська влада повідомила, що їм вдалося запобігти проникненню з Колумбії групи найманців, які мали намір здійснити державний переворот у Венесуелі і вбити Мадуро. Серед затриманих були двоє громадян США.

Трамп у відповідь заявив, що Вашингтон не має відношення до інциденту, і що якби США планували таку операцію, то не стали б приховувати факт її проведення.

Поділитись