У небі над Манхеттеном з’явилися два потужних промені світла

У небі над Манхеттеном з’явилися два потужних промені світла

Промені розташовані недалеко від Національного меморіалу 11 вересня і утворені за допомогою 88 прожекторів.

Два потужних блакитних променя світла піднялися в небо над Нью-Йорком, символізуючи зруйновані 11 вересня 2001 року вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру.

Акція під назвою Tribute in light (Данина пам’яті в світі) проводиться щорічно в цей час з 2002 року. Промені розташовані в 120 метрах від Національного меморіалу 11 вересня і утворені за допомогою 88 прожекторів.

Зараз можна спостерігати, як потрапляючи в них, в блакитний колір фарбуються пролітають птиці.

Туристи і жителі Нью-Йорка зараз активно фотографуються на тлі двох світових колон, що упираються в нічне небо.

20 років тому 19 терористів Аль-Каїди захопили чотири пасажирські літаки і зробили атаку на Сполучені Штати Америки. Два літаки були спрямовані в вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій – в будівлю Пентагону, четвертий впав у Пенсильванії.

Два пасажирські літаки, викрадені терористами 11 вересня 2001 року врізалися у вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, повністю зруйнувавши їх. Ще один літак, керований терористами, врізався в західне крило будівлі міністерства оборони у Вашингтоні. Четвертий пасажирський лайнер, також викрадений терористами, впав і розбився біля міста Піттсбург (штат Пенсильванія). За офіційними даними, в Нью-Йорку загинули 2749 чоловік, у Вашингтоні – 189 осіб, в Пенсильванії – 44 людини.

Поділитись