Авіаударом по Кабулу США вбили сім’ю з дев’яти чоловік, – CNN

Авіаударом по Кабулу США вбили сім’ю з дев’яти чоловік, – CNN

В результаті удару американського безпілотника по цілям, пов’язаним з афганським підрозділом терористичної угруповання «Ісламська держава» в Кабулі загинули дев’ять членів сім’ї, повідомляє CNN з посиланням на родича одного з жертв.

За словами співрозмовника агентства, серед загиблих шестеро дітей.

Центральне командування ЗС США раніше заявило, що оцінює можливість жертв серед мирного населення в результаті нанесеного удару.

У Кабулі в неділю прогримів сильний вибух. Очевидці розповіли, що в житловий будинок неподалік від аеропорту потрапила ракета.

Пізніше Пентагон підтвердив, що ВС США завдали удару поблизу кабульського аеропорту з безпілотника по цілі, що представляла «неминучу загрозу». Представники терористичного руху «Талібан» також заявляли, що удар був спрямований проти смертника, який мав намір атакувати кабульського аеропорту.

Після теракту біля кабульського аеропорту, який забрав життя близько 200 осіб, в тому числі 13 американських військових, президент США Джо Байден пообіцяв наносити удари по терористах афганського підрозділу ІД, яка взяла на себе відповідальність за цю атаку.

Перший удар американські військові провели через добу після промови Байдена. Тоді було вбито двох ватажків ІД, імовірно, причетних до підготовки цього теракту.

Поділитись