У Кремлі розповіли, як діятимуть при введенні нових санкцій проти “Північного потоку – 2”

У Кремлі розповіли, як діятимуть при введенні нових санкцій проти “Північного потоку – 2”

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підкреслив, що стратегію по закінченню будівництва «Північного потоку – 2» будуть вибудовувати в тому випадку, якщо Вашингтон систематизує свої наміри.

«Почекаємо, що буде в результаті [з формалізацією санкцій]», – сказав він.

Пєсков додав, що спрямовані проти проекту обмежувальні заходи турбують як Росію, так і її партнерів по будівництву газопроводу. Прес-секретар Володимира Путіна ще раз нагадав: мова йде про міжнародний проект, і в його реалізації беруть участь чимало «дуже великих і авторитетних компаній».

«І ми, і наші партнери вважаємо ці санкції неприйнятними, ми вважаємо їх такими, що суперечать міжнародному законодавству», – заявив офіційний представник Кремля.

Якщо США представлять будь-які змістовні дані, сформувавши пакет санкцій, то це вже потребуватиме стратегічного аналізу. Його кінцева мета – завершення «мега-проекту».

Російська сторона, розповів Пєсков, постійно контактує зі своїми партнерами з Європи, пов’язаними з «Північним потоком – 2». Поки що вони не планують робити якесь спільну заяву щодо санкцій.

«Тут необхідно вибудовувати і тактику, і стратегію таким чином, щоб була реалізована кінцева мета [проекту]», – сказав прес-секретар Володимира Путіна.

Нові обмеження проти будівництва газопроводу включили в проект оборонного бюджету США на 2021 фінансовий рік. У Сенаті вже схвалили документ більшістю голосів.

Поділитись