У Кремлі прокоментували інцидент між військовими Росії та США в Сирії

У Кремлі прокоментували інцидент між військовими Росії та США в Сирії

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков у відповідь на прохання прокоментувати інформацію про інцидент з ДТП між російськими і американськими військовими в Сирії відповів, що обговорення ситуації вже відбулося по лінії начальників генштабів двох країн.


«Був телефонна розмова по лінії начальників генштабів», – цитують ЗМІ відповідь Пєскова на питання про те, як в Кремлі розцінюють подію і чи може дана ситуація створити загрозу взаємодії Росії і Сполучених Штатів з протидії інцидентів на території Сирії.

Раніше Білий дім звинуватив російських військових в порушенні правил запобігання конфліктів в Сирії і скоєнні ДТП, в результаті якого постраждало кілька американських військовослужбовців.

Як говориться в заяві керівника прес-служби Ради національної безпеки при Білому домі Джона Елліота, інцидент стався вранці 25 серпня в районі населеного пункту Дерік, де «російська техніка врізалася в бронеавтомобіль коаліції, в результаті чого постраждав екіпаж машини».

Представник ради назвав дії російських військових небезпечними і непрофесійними, а також заявив, що вони є порушенням правил запобігання конфліктам, про які Росія і США домовилися в грудні 2018 року. Елліот зазначив, що коаліція на чолі з США не хоче ескалації з будь-якими державними військовими силами, але залишає за собою право на самооборону від ворожих дій.

У Міноборони цю інформацію ніяк не коментували.

До цього стало відомо, що глава російського Генштабу генерал армії Валерій Герасимов і голова об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі провели телефонну розмову. Про це заявили представники Пентагону.

Поділитись