У Греції згорів найбільший табір мігрантів

У Греції згорів найбільший табір мігрантів

Найбільший табір мігрантів і біженців Моріа на острові Лесбос повністю згорів, причиною міг стати підпал, пожежним заважали гасити вогонь, повідомляє грецьке суспільне телебачення ERT.


У Моріа розташований найбільший в Греції табір мігрантів – тут знаходяться 12,8 тисячі осіб. Пожежа сталася незабаром після того, як стало відомо про 35 випадки зараження коронавірусів в таборі. У таборі вже тиждень діє карантин.

“Табір Моріа згорів і продовжує горіти майже повністю, в той час як велика кількість біженців і мігрантів сховалося в навколишніх маєтках і горах. Багато вирушили в місто. Великий загін поліції оточив цей район”, – повідомляє телеканал.

Пожежна служба Греції повідомила вночі, що кілька вогнищ пожежі спалахнули поруч з табором і на його території, гасити вогонь було направлено 25 пожежних і 10 машин за сприяння поліції.

“Ніч на Лесбосі пройшла надзвичайно важко, декілька вогненних фронтів спалахнули одночасно як по периметру табору Моріа, так і в лісових районах Ватусі і Антісса муніципалітету Західного Лесбосу. За наявною інформацією, пожежі виникли майже одночасно, ситуація погіршилася через дуже сильних вітрів”, – повідомляє телебачення.

“Пожежі почалися і всередині центру прийому і ідентифікації біженців і мігрантів, в результаті влада приступила до евакуації табору. За повідомленнями, пожежа спалахнула після повідомлень про те, що 35 осіб виявилися позитивними на коронавірус і що вони повинні бути ізольовані разом з членами їх сімей та тими, хто був ідентифікований як їх контакти “, – передає ERT.

Як повідомив ERT керівник пожежної служби, одночасних вогнищ пожежі, за свідченнями свідків, було десять. Пожежна служба повідомила про протидію, з яким вона зіткнулася під час гасіння пожежі.

За словами губернатора Північного Егейського моря Костаса Мутзуріса, деякі люди намагалися вибратися з табору пізно вночі і піти в сторону гір, вважаючи, що таким чином вони зможуть уникнути небезпеки коронавірусу. Почалися заворушення. За словами губернатора, мова йде про спонтанної реакції людей.
Мутзуріс сказав, що сам він перебуває на карантині, оскільки контактував з хворим.

Поділитись