У Греції носіння маски стане обов’язковим в закритих приміщеннях

У Греції носіння маски стане обов’язковим в закритих приміщеннях

У Греції носіння маски з середи стане обов’язковим в закритих приміщеннях, де збирається багато людей, штраф для порушників складе 150 євро, повідомив заступник міністра цивільного захисту Греції Нікос Хардаліас, який відповідає за координацію боротьби з кризовими ситуаціями, на брифінгу у вівторок.

На сьогоднішній день в Греції зафіксовано 4227 випадків інфікування коронавирусной інфекцією COVID-19.

“Наша мета – щоб Греція залишалася безпечною країною для жителів і гостей”, – сказав Хардаліас, оголошуючи про обов’язкове використання маски в закритих приміщеннях після зростання виявлених випадків інфікування в останні дні.

Кілька днів тому влада Греції зробила обов’язковим носіння маски покупцями в супермаркетах. Уряд за пропозицією експертів з 29 липня вирішив зобов’язати використовувати маски в магазинах роздрібної торгівлі і різних службах держустанов, в банках, в лікарнях, кабінетах лікарів і діагностичних центрах, в продовольчих магазинах (булочних, м’ясних крамницях і так далі), в перукарнях і салонах краси, в громадському транспорті і таксі, сказав заступник міністра.

Маска також буде обов’язковою при використанні ліфта, на суднах і в літаках.

“Штраф для порушників складе 150 євро”, – повідомив він.

“Збільшення числа інфікованих не повинно викликати ні паніки, ні самозаспокоєння”, – сказав він, зазначивши, що ситуація “повністю керована”.

Поділитись