У ДНР спростували заяву Києва про домовленості з розведення сил і розмінування

У ДНР спростували заяву Києва про домовленості з розведення сил і розмінування

Сторони на минулому засіданні контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України не погоджували проектів про протимінної діяльності та розведенні сил і засобів.

Про це заявила в четвер так звана міністр закордонних справ Донецької народної республіки Наталія Никонорова, коментуючи заяву офісу президента України Володимира Зеленського.

“В черговий раз повторюємо: ніякого узгодження проектів документів, що стосуються протимінної діяльності та розведення сил і засобів, на минулому засіданні контактної групи досягнуто не було. Як ми вже неодноразово заявляли, за цими проектами дійсно є попередній консенсус між сторонами, однак це не тотожне остаточного узгодження та підписання”, – цитує її в четвер Донецьке агентство новин.

Вона підкреслила, що поки Київ не врегулює ситуацію навколо постанови Верховної Ради про місцеві вибори, яке, за її словами, суперечить мінським угодами, прогресу за іншими напрямами бути не може. “Наша логіка проста і зрозуміла: неможливо в одній робочій групі узгоджувати певні зрушення і розраховувати на їх виконання з української сторони, коли в той же самий час на іншому треку, в даному випадку політичному, Київ грубо порушує основні аспекти мінських домовленостей”, – зазначила Никонорова.

Вона також закликала українську владу почати взаємодіяти, а не використовувати контактну групу “як майданчик для нескінченних провокацій, фейків і спотвореної реальності”. Міністр підкреслила, що успіх у врегулюванні конфлікту може бути досягнутий лише в тому випадку, якщо всі сторони будуть суворо прихильні комплексному підходу, закладеного в мінських домовленостях.

Раніше офіс президента України Володимира Зеленського заявив про те, що контактна група по врегулюванню ситуації на сході України на засіданні в середу зуміла погодити чотири нових ділянки для розведення сил і засобів на лінії зіткнення в Донбасі, а також погодила “рамкове рішення про протимінної діяльності, яке має стати основою для проведення робіт з гуманітарного розмінування в майбутньому”.

Поділитись