У Білорусі журналістам заборонили брати участь в масових заходах

У Білорусі журналістам заборонили брати участь в масових заходах

Лукашенко підписав закони, що забороняють журналістам брати участь у масових заходах, виступати їх організаторами.

Президент Білорусії Олександр Лукашенко підписав закони, що регламентують питання акредитації журналістів і їх роботу на масових заходах, повідомляє в понеділок Національний правової інтернет-портал.

Згідно з його даними, в національний реєстр правових актів включені закони про поправки в закон “Про масові заходи в Республіці Білорусь” і про поправки до законів з питань засобів масової інформації. Це означає, що документи підписав глава держави. До цього вони були прийняті обома палатами парламенту.

Поправками, зокрема, вводиться можливість позбавлення акредитації журналіста ЗМІ, якщо їм або юридичною особою, на яку покладено функції редакції ЗМІ, порушений встановлений порядок акредитації, або поширені відомості, що не відповідають дійсності і порочать ділову репутацію організації, акредитувала журналіста, або вчинено умисне протиправне діяння в процесі професійної діяльності.

Крім того, зміни вводять заборону освітлення в режимі реального часу масових заходів, що проводяться з порушенням встановленого порядку, з метою їх популяризації або пропаганди. Дана заборона буде поширюватися в тому числі на журналістів засобів масової інформації. Журналістам також при виконанні своїх обов’язків забороняється виступати в якості організаторів або учасників масових заходів.

Поділитись