Стали відомі подробиці зустрічі Путіна і Лукашенка

Стали відомі подробиці зустрічі Путіна і Лукашенка

З’явилися деталі майбутньої зустрічі президентів Росії і Білорусі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка.

За словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, переговори двох лідерів відбудуться наступного тижня в Сочі. Крім цього, Володимир Путін зустрінеться з президентом Киргизії Садиром Жапаровим і проведе наради з економічних питань та військової тематики.

Відзначимо, що президенти Росії і Білорусі зідзвонювалися 9 травня. Путін і Лукашенко обмінялися привітаннями з нагоди 76-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні і висловили обопільний настрій на подальше зміцнення партнерських і союзницьких відносин двох країн.

В останній раз російський президент і його білоруський колега зустрічалися 22 квітня в Москві. Під час переговорів, що тривали майже чотири години, Путін і Лукашенко обговорили актуальний порядок, зокрема – економічна взаємодія між державами.

Експерт політичного аналізу Михайло Захаров вважає, що за дужками дискусії залишилася тема транзиту влади в Білорусі. Нагадаємо, що обстановка в республіці сьогодні непроста. Після президентських виборів 9 серпня по країні прокотилася хвиля протестних акцій.

Кілька західних країн відмовилися визнати перемогу Лукашенка і ввели санкції проти офіційних осіб і компаній Білорусі. Володимир Путін виявився в числі президентів, які назвали вибори легітимними.

Поділитись