Трамп вважає, що Верховний суд США злякався і не став виносити рішення за позовом про вибори

Трамп вважає, що Верховний суд США злякався і не став виносити рішення за позовом про вибори

Члени Верховного суду злякалися і не стали виносити рішення за позовом штату Техас про перегляд підсумків минулих 3 листопада в країні виборів.

Таку думку висловив президент США Дональд Трамп в Twitter.

Рішення вищої судової інстанції країни відхилити позов на підставі того, що Техас не зміг обґрунтувати з юридичної точки зору свою зацікавленість в тому, як проводять вибори в інших штатах, американський лідер назвав абсурдним. “Вони просто” злякалися “і не хотіли виносити рішення по суті справи. Так погано для нашої країни!” – написав республіканець.

Він в черговий раз звинуватив своїх однопартійців, які перебувають при владі в різних штатах, в тому, що вони “дозволили демократам так відверто обманювати, намагаючись вкрасти результати виборів, які [Трамп] виграв з великим відривом”. Президент знову розкритикував голосування поштою.

У п’ятницю Верховний суд США відхилив підтриманий Трампом позов генпрокурора Техасу Кена Пакстона з проханням визнати недійсними підсумки виборів в штатах Джорджія (16 місць в колегії вибірників), Мічиган (16), Пенсильванія (20) і Вісконсин (10). Як вважає позивач, в цих коливних штатах, за які йшла запекла боротьба між Трампом і демократом Джозефом Байденом, не дотримувалися норми, що стосуються обробки виборчих бюлетенів, в тому числі надісланих поштою.

У зв’язку з цим результати виборів в даних штатах, на думку генпрокурора Техасу, що є республіканцем, повинні бути визнані недійсними. Фактично мова йшла про спробу оскаржити більше 60 місць в колегії вибірників, що поставило б під питання перемогу Байдена.

Трамп в середу звернувся до Верховного суду з проханням включити і його в якості зацікавленої третьої сторони до поданого Техасом позов. Крім того, дії Техасу підтримали ще 18 штатів, на чолі яких стоять республіканці.

Поділитись