Трамп пояснив можливу заборону TikTok в США

Трамп пояснив можливу заборону TikTok в США

Американський лідер Дональд Трамп позитивно відреагував на заяву держсекретаря Майка Помпео про те, що Вашингтон допускає заборону роботи на території держави китайського додатку TikTok.


“Так, ми розглядаємо це”, – сказав президент США в інтерв’ю телекомпанії Gray Television, повну версію можна буде побачити на телеканалі 12 липня. Розмірковуючи над словами держсекретаря Вашингтона, Трамп зазначив: “Це великий бізнес. Послухайте, те, що сталося з Китаєм і з цим вірусом і те, що вони зробили з цією країною і з усім світом, – обурливо”.

За словами американського лідера, заборона TikTok в країні – “один з багатьох” варіантів, які він розглядає в якості відповіді на ситуацію з коронавірусом.

Раніше Помпео в бесіді з телеканалом Fox News оголосив, що Сполучені Штати розглядають можливість заборонити роботу на території країни китайського додатку TikTok. Відповідаючи на питання про те, порекомендував би він встановлювати на телефонах TikTok, він заявив, що порадив би користуватися цією програмою лише в разі, якщо громадяни хочуть, щоб їх особисті дані виявилися “в руках Комуністичної партії Китаю”.

TikTok – додаток для створення і перегляду коротких відео, яким володіє китайська компанія ByteDance. Запущене в 2018 році, воно лідирує в сегменті додатків для коротких відео в КНР і завойовує популярність по всьому світу.

Поділитись