Трамп порадив Байдену добудувати стіну на кордоні з Мексикою

Трамп порадив Байдену добудувати стіну на кордоні з Мексикою

Екс-президент США Дональд Трамп рекомендував нинішньої американської адміністрації завершити будівництво стіни на кордоні з Мексикою через кризу, викликаного припливом нелегальних мігрантів.

Відповідну заяву колишнього глави держави опублікував його екс-представник Шон Спайсер в Twitter.

«Ми з гордістю передали адміністрації [президента Джо] Байдена саму безпечну кордон в історії. Їм потрібно було тільки дати працювати цій безперебійної системі на автопілоті. Замість цього за кілька тижнів адміністрація Байдена перетворила національний тріумф в національну катастрофу», – підкреслив Трамп.

За його словами, дії нової адміністрації привели до смертей людей, а також ввезення наркотиків до Штатів через південний кордон країни.

Трамп рекомендував американським властям «негайно закінчити будівництво стіни». Це, згідно з його оцінкою, займе всього кілька тижнів.

20 січня в день своєї інавгурації президент США Джо Байден підписав указ, який наказував зупинити будівництво стіни на кордоні з Мексикою і скасувати чинний там з 2019 року режим надзвичайної ситуації.

У лютому Байден припинив фінансування будівництва стіни і попросив «ретельного перегляду всіх ресурсів», спрямованих на ці цілі.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою для запобігання незаконній імміграції було одним з основних передвиборних обіцянок Трампа. У середині лютого 2019 року його ввів режим надзвичайного стану, щоб отримати близько $ 6,4 млрд на реалізацію задуманого. При цьому опоненти Трампа погодилися виділити на стіну лише $ 1,4 млрд.

Поділитись