Тіхановська в Варшаві провела зустріч з прем’єр-міністром Польщі

Тіхановська в Варшаві провела зустріч з прем’єр-міністром Польщі

Лідер білоруської опозиції Світлана Тіхановська 20 жовтня в Варшаві провела зустріч з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким. Про це повідомляє Polskie Radio 24.

Так, в рамках зустрічі сторони обговорили питання прийому білорусів, що переїхали до Польщі у зв’язку з політичною кризою. Тіхановська представила польському дипломату список рекомендацій про те, як поліпшити процедуру отримання гуманітарних віз, а також отримання права працювати на території Польщі.

Також були підняті питання реабілітації білорусів у Польщі, які раніше отримали травми або арешт у зв’язку з участю в акціях протесту.

Крім того, Тіхановська попросила зустрітися з її радником з економіки Алесем Алехновичем, щоб обговорити пакет «економічних реформ» для Білорусі в разі приходу до влади опозиції.

Моравецький, в свою чергу, висловив солідарність з протестувальниками, а також готовність піти назустріч. Зокрема, прем’єр зазначив, що Польща готова відмовитися від обмежень права на працевлаштування для білорусів, які мають гуманітарними візами.

Поділитись