Таліби визначилися з кандидатами на ключові пости в новому уряді Афганістану

Таліби визначилися з кандидатами на ключові пости в новому уряді Афганістану

Таліби визначили кандидатів на ключові пости в новому уряді Афганістану.

Їх, як і очікувалося, займуть лідери руху.

Бойовики Талібану в уряді займуть, в тому числі, посади міністрів закордонних і внутрішніх справ, а також оборони. МЗС, наприклад, очолить лідер політичного офісу талібів мулла Абдула Гані Барадар, передає ЗМІ з посиланням на інформовані джерела в Талібан. Верховним лідером Афганістану може стати глава руху Хібатулла Ахундзаде, повідомив в свою чергу індійський англомовний телеканал Ньюс-18 з посиланням на свої джерела.

За їх словами, Верховний лідер також стане вищим політичним і релігійним авторитетом. Таким чином, таліби організовують влада частково по іранським зразком. Примітно, що Ахундзаде не робив публічних виступів, де він знаходиться зараз – невідомо. Таліби прийшли до влади в Афганістані 15 серпня. Бойовики взяли під контроль столицю Кабул, а ще раніше – інші провінції, крім Панджшері, де зосереджені сили опору. Таліби оголосили, що керувати країною буде рада з 12 осіб, до якої увійдуть лідери руху.

Раніше американське видання Foreign policy писало, що для збільшення шансів на міжнародне визнання таліби готові запропонувати деякі пости в уряді міністрам поваленого ними уряду.

Поділитись