ЗМІ: сили опору відбили атаку талібів в Панджшері

ЗМІ: сили опору відбили атаку талібів в Панджшері

Сили опору відбили напад талібів на аванпост в афганській провінції Панджшер, щонайменше 7 бойовиків ліквідовано, повідомляє телеканал Tolo News з посиланням на представника сил.


Раніше телеканал повідомляв, що таліби атакували аванпост в непідконтрольною їм провінції Панджшер. Відповідно до джерела каналу, сили опору відбили атаку.

“Сім або вісім бойовиків “Талібану” вбиті, кілька людей постраждали, в тому числі два бійця сил опору”, – повідомив представник ополчення в Панджшері Фахім Дашті.

На початку серпня рух “Талібан” активізував наступ на урядові сили в Афганістані. Таліби 15 серпня увійшли в столицю і взяли під контроль президентський палац, а 16 серпня заявили, що війна в Афганістані закінчена і форма правління в державі проясниться найближчим часом. Єдиною непідконтрольною їм провінцією залишається Панджшер на північний схід від Кабула.

У ніч на вівторок Пентагон заявив про завершення виведення військ США з Афганістану і закінчення 20-річної місії. Аеропорт в Кабулі, звідки здійснювалася евакуація іноземців і союзників, перейшов під повний контроль руху “Талібан”. Представник талібів Забіулла Муджахід заявив, що США зазнали поразки і не досягли своїх цілей в Афганістані.

Поділитись