Супрун не виїхала, а повертається в Україну

Супрун не виїхала, а повертається в Україну

Уляна Супрун, усунута судом від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я, сьогодні, 6 лютого, завчасно повертається з відрядження зі Сполучених Штатів Америки. Про це інтернет- виданню NEW FORMAT повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

У відомстві спростували повідомлення, поширене окремими ЗМІ про те, що Уляна Супрун нібито після рішення Окружного адмінсуду Києва виїхала з України.

“Це – не відповідає дійсності”, наголосили у відомстві.

“У відрядженні у США Уляна Супрун перебувала з понеділка, 4 лютого, і сьогодні повертається в Україну. Відрядження перервала у зв’язку з небхідністю термінового налагождення роботи міністерства”, – додали в прес-службі МОЗу.

Нагадаємо, від 5 лютого Уляні Супрун тимчасово заборонили виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я. Заборона діятиме до остаточного рішення суду, яке має бути винесено 15 лютого.

Згодом у суді пояснили, що ухвалили таке рішення у зв’язку з тим, що вона “занадто довго була виконувачем обов’язків” , а також має два громадянства – українське і американське, що заборонено законом.

Уряд висловив повну підтримку Уляні Супрун, її реформаторським новаціям у медичній галузі й заявив, що рішення суду щодо в.о. міністра буде оскаржено.

Водночас у соцмережах вже з’явився хештег “ПідтримуюСупрун”. 

Поділитись