Суд усунув Супрун від виконання обов’язків міністра через її іноземне громадянство

Суд усунув Супрун від виконання обов’язків міністра через її іноземне громадянство

Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про тимчасову заборону Уляні Супрун виконувати повноваження міністра охорони здоров’я у зв’язку із наявністю у неї іноземного громадянства. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті судової установи.


Зокрема зазначається, що суд розглянув заяву народного депутата Ігоря Мосійчука (Радикальна партія Олега Ляшка) та тимчасово заборонив Супрун здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Водночас їй не заборонено здійснювати повноваження, які були делеговані їй як заступнику міністра.

“Своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров’я України повноважень такого міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями… Окрім того суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна Надія отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває у іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України “Про громадянство України” в Україні існує єдине громадянство”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України сьоогодні підтвердило інформацію, поширену у соцмережі, про часткову судову заборону Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Уляна Супрун в коментарі виданню NEW FORMAT розповіла, що про таке рішення суду МОЗ дізналося із засобів масової інформації.

Уляна Супрун понад два роки, з липня 2016 року, виконує обов’язки міністра охорони здоров’я. За час її урядування, у системі охорони здоров’я України почалося фактичне реформування галузі.

В Кабінеті Мінстрів заявили, що оскаржуватимуть таке рішення суду.

Поділитись