Судно-трубоукладач “Північного потоку – 2” змінило власника

Судно-трубоукладач “Північного потоку – 2” змінило власника

Трубоукладальне судно “Фортуна”, яке задіяне в будівництві російського трубопроводу “Північний потік – 2”, змінило власника, повідомляє РБК з посиланням на запис в Російському міжнародний реєстр суден (РМРС).


За даними агентства, новим власником трубоукладника стало ТОВ “КВТ-Рус”. Раніше власником “Фортуни” значилося ТОВ “Універсальна транспортна група”, яка придбала судно у гонконгської компанії Strategic Mileage на початку жовтня 2020 року.

Точна дата, коли судно змінило власника, невідома. Як уточнює РБК, зараз основний вид діяльності ТОВ “КВТ-Рус” – “надання послуг з перевезень”, а додатковий – “діяльність морського вантажного транспорту”.

Російський проект “Північний потік – 2” передбачає будівництво двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 мільярдів кубометрів газу в рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Проти проекту активно виступають США, які просувають в ЄС свій зріджений природний газ. Вашингтон в грудні 2019 го ввели санкції проти трубопроводу, в результаті чого швейцарська компанія Allseas змушена була зупинити прокладку.

Поділитись