Суд зобов’язав СБУ порушити кримінальну справу щодо Порошенка

Суд зобов’язав СБУ порушити кримінальну справу щодо Порошенка

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Службу безпеки України порушити кримінальну справу за фактом можливого захоплення влади екс-президентом Петром Порошенком.

Про це повідомило агентство “Українські новини”, посилаючись на матеріали суду.

За даними агентства, в суд надійшла скарга на бездіяльність співробітників СБУ. Вона мотивована тим, що 11 червня в слідче управління СБУ надійшла заява про вчинення колишнім президентом злочину, передбаченого статтею Кримінального кодексу України щодо дій, “скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”.

“18 лип суд розглянув скаргу і задовольнив її, зобов’язавши таким чином СБУ порушити справу за вказаними фактами”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі Державного бюро розслідувань України ведуть дев’ять кримінальних справ проти Порошенка. Його звинувачують в тому числі в державній зраді, зловживанні службовим становищем, легалізації злочинних доходів, несплаті податків, спробі узурпації судової влади, а також “за фактом незаконного призначення кабінету міністрів України в 2016 році за відсутності коаліції в Раді”. Одна зі справ стосується розташованого в Києві заводу “Кузня на Рибальському”, який був одним з найбільших активів Порошенко. За неофіційною інформацією, екс-глава держави фіктивно продав його українському бізнесменові Сергію Тігіпку. Справа про продаж заводу заведена за підозрою в ухилянні від сплати податків і подальшої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Фото прес-служби Порошенка.

Поділитись