ДБР відмовилося перенести допит Порошенка

ДБР відмовилося перенести допит Порошенка

Директор Державного бюро розслідувань України Роман Труба висловив подив у зв’язку з проханням екс-президента Петра Порошенка перенести його допит на день раніше, ніж планувалося.

Він підтвердив, що його чекають в ДБР 25 липня. Про це Труба написав в Telegram-каналі. За його словами, Порошенко з’явився в ДБР і звернувся з проханням у зв’язку з довгостроковою відпусткою провести його допит не 25 липня, як це було визначено слідчим. У зв’язку з цим, зазначив Труба, для цього екс-президенту не варто приходити до директора бюро. “Якщо ми говоримо про правовий аспект вирішення цього питання, то адвокати мали можливість зв’язатися зі слідчим і з ним безпосередньо узгодити перенесення дати допиту”, – сказав Труба.

При цьому він зазначив, що на кожного слідчого ДБР припадає понад 35 виробництв. “Я не буду втручатися в хід досудового розслідування і вказувати, коли кого допитувати”, – підкреслив Труба. “Я поважаю час свідків: ми з розумінням поставилися до завантаженість екс-президента під час виборчої кампанії.

Раніше в партії екс-президента “Європейська солідарність” повідомили, що він приходив в ДБР, щоб відповісти на всі запитання слідчих, однак, за її твердженням, “слідчі виявилися непідготовленими до спілкування”.

Серед пред’явлених Порошенко звинувачень – державна зрада, зловживання службовим становищем, легалізація злочинних доходів, несплата податків, спроба узурпації судової влади, а також “факт незаконного призначення кабінету міністрів України в 2016 році за відсутності коаліції в Раді”.

Одна зі справ стосується також розташованого в Києві заводу “Кузня на Рибальському”, який був одним з найбільших активів Порошенко. За неофіційною інформацією, екс-глава держави фіктивно продав його українському бізнесменові Сергію Тігіпку. Справа про продаж заводу заведена за підозрою в ухилянні від сплати податків і подальшої легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

Поділитись