Суд вирішує долю Уляни Супрун

Суд вирішує долю Уляни Супрун

Окружний адмінсуд Києва розглядає клопотання Міністерства юстиції про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки очільниці Міністерства охорони здоров’я. Біля суду відбувається акція #ПідтримуюСупрун.

Перед засіданням Уляна Супрун звернулася до громадян не піддаватися на можливі провокації під будівлею суду.
«На 13:00 під судом збираються люди на підтримку МОЗу та трансформації системи охорони здоров’я. Будь ласка, будьте дуже обережними і не піддавайтеся на провокації насильства чи агресії. Правда переможе», – йдеться в повідомленні на сторінці Супрун у Facebook.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра. Рішення ухвалене за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука з фракції “Радикальної партії Олега Ляшка”.
Суд мотивував своє рішення тим, що Супрун має подвійне громадянство та є виконувачкою обов’язків міністра більше одного місяця, що є протиправним.

Уляна Супрун заявила, що судове рішення, яким заборонена її діяльність на чолі відомства, блокує доставку життєво необхідних ліків та вакцин, оскільки їхній розподіл відбувається за підписом в.о. міністра.

За її даними, на складах державних підприємств “Укрвакцина” та “Укрмедпостач” підготовлені до розвезення в регіони препарати за 33-ма програмами державних закупівель. Йдеться про вакцини проти кору, ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії.

Уряд висловив повну підтримку Уляні Супрун, її реформаторським новаціям у медичній галузі й заявив, що рішення суду щодо в.о. міністра буде оскаржено.

Поділитись