Усунення Супрун в суді оскаржать 11 лютого

Усунення Супрун в суді оскаржать 11 лютого

Суд розгляне клопотання Мін’юсту про скасування рішення щодо усунення Уляни Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я 11 лютого. Про це вона повідомила у Twitter. Супрун сподівається, що роботу міністерства вдасться розблокувати.

“Це наша можливість розблокувати роботу МОЗ України, щоб не ризикувати пацієнтами”, – додала вона.

Нагадаємо, 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра. Рішення ухвалене за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука з фракції “Радикальної партії Олега Ляшка”.
Суд мотивував своє рішення тим, що Супрун має подвійне громадянство та є виконувачкою обов’язків міністра більше одного місяця, що є протиправним.

Ухвала суду може бути оскаржена упродовж 15 днів.

Уляна Супрун заявила, що судове рішення, яким заборонена її діяльність на чолі відомства, блокує доставку життєво необхідних ліків та вакцин, оскільки їхній розподіл відбувається за підписом в.о. міністра.

За її даними, на складах державних підприємств “Укрвакцина” та “Укрмедпостач” підготовлені до розвезення в регіони препарати за 33-ма програмами державних закупівель. Йдеться про вакцини проти кору, ліки для онкохворих дітей і дорослих, людей з діабетом, хворобами серця, гепатитом, препарати для тих, хто потребує діалізу чи антиретровірусної терапії.

Уряд висловив повну підтримку Уляні Супрун, її реформаторським новаціям у медичній галузі й заявив, що рішення суду щодо в.о. міністра буде оскаржено.

Разом з тим у соцмережах вже з’явився хештег “ПідтримуюСупрун”. 

Поділитись