Суд в США виніс вирок обвинуваченому в кіберзлочинах росіянину

Суд в США виніс вирок обвинуваченому в кіберзлочинах росіянину

Суд в США виніс вирок обвинуваченому в кіберзлочини росіянину Кирилу Фірсову.

Він проведе в ув’язненні 30 місяців. Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на матеріали американського міністерства юстиції.

За даними відомства, з жовтня 2013 року до арешту Фірсова в березні 2020 го на адмініструються їм сайті працювали близько трьох тисяч магазинів з оборотом в 17 мільйонів доларів. Росіянин стверджував, що основний масив проданої інформації стосувався російських акаунтів, але було доведено, що угоди на 1,2 мільйона доларів стосувалися інформації, яка походила з США, включаючи дані гравців.

У січні 2021 року Фірсов в рамках угоди зі слідством погодився на тюремне ув’язнення терміном до 10 років і штраф в розмірі до 250 тисяч доларів. Він визнав, що був адміністратором сайту, де продавалася вкрадена інформація про кредитні картки і інша персональна інформація. Він в тому числі торгував номерами соціального страхування, датами народження і адресами американців.

Федеральне бюро розслідувань США заарештувало Фірсова в березні 2020 року. Його звинуватили в причетності до торгівлі краденими даними користувачів. Як стверджували влади США, він є творцем і власником аукціонного платформи, на якій торгували даними, вкраденими хакерами у користувачів соціальних мереж.

Поділитись