Суд в Нідерландах опитав російських експертів у справі про катастрофу MH17

Суд в Нідерландах опитав російських експертів у справі про катастрофу MH17

Суд в Нідерландах провів спільне опитування експертів “Алмаз-Антея” і голландських експертів у справі про катастрофу рейсу MH17 під Донецьком в 2014 році, повідомив на слуханнях в п’ятницю головуючий суддя Хендрік Стінхейс.


Судові слухання у рамках попереднього судочинства поновилися 21 травня в особливо охоронюваному судовому комплексі Схіпхол. Трансляція засідання ведеться на сайті суду.

“Суд раніше опитав експертів з Аерокосмічного центру Нідерландів, Королівської військової академії Бельгії і російського” Алмаз-Антея “окремо, тепер вони були опитані разом”, – сказав суддя на слуханні.

Суд у справі про катастрофу рейсу MH17 почався в Нідерландах 9 березня 2020 року. По ньому проходять чотири фігуранта – росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов і українець Леонід Харченко. Пулатова на суді представляє міжнародна група, що складається з двох голландських і одного російського адвоката. Решту підозрюваних судять заочно.

Малайзійський Boeing, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, зазнав аварії 17 липня 2014 року за Донецьком. На борту знаходилися 298 чоловік, всі вони загинули. Київ звинуватив у катастрофі ополченців, ті заявили, що не мають коштів, які дозволили б збити повітряне судно на такій висоті. Спільна слідча група (ССД), яка під керівництвом генпрокуратури Нідерландів без участі Росії проводить розслідування обставин катастрофи, раніше представила проміжні підсумки. Слідство стверджує, що Boeing був збитий із зенітного ракетного комплексу “Бук”, що належав 53-й зенітної ракетної бригади ЗС РФ з Курська.

Поділитись