Суд в Мексиці засудив ватажка наркокартелю «Хуарес» до 28 років в’язниці

Суд в Мексиці засудив ватажка наркокартелю «Хуарес» до 28 років в’язниці

Суд в Мексиці засудив ватажка наркокартелю «Хуарес» Вісенте Каррільо Фуентеса за скоєння низки тяжких злочинів до 28 років тюремного ув’язнення.

Про це 15 вересня повідомляє мексиканська Генеральна прокуратура.

«Генеральна прокуратура <…> домоглася винесення обвинувального вироку у вигляді 28 років позбавлення волі, щодо Вісенте« К »(повне ім’я не розкривається) за злочини, які були скоєні у складі організованої злочинної групи», – йдеться в заяві.

Також уточнюється, що в числі вчинених обвинуваченим злочинів – заподіяння шкоди здоров’ю, участь незаконний обіг зброї в особливо великому розмірі та проведення операцій з мають незаконне походження ресурсами.

При цьому Фуентес з жовтня 2014 року перебував під вартою у в’язниці максимально строгого режиму в Пуенте-Гранде в західному штаті Халіско.

Відзначимо, наркокартель «Хуарес» був створений в 1970 році в місті Сьюдад-Хуарес в штаті Чіуауа, який знаходиться біля кордону з США, і займається продажем і контрабандою наркотиків і зброї, викраденнями людей з метою отримання викупу, вбивствами, відмиванням грошей та іншими видами злочинної діяльності.

Поділитись