Столтенберг закликав весь світ надавати більше допомоги Україні

Столтенберг закликав весь світ надавати більше допомоги Україні

Генеральний секретар НАТО закликав весь світ надавати більше допомоги Україні.

Таку заяву Йенс Столтенберг зробив під час свого виступу в Лондоні. Про це повідомили місцеві засоби масової інформації. Він повідомив, що в найближчі кілька тижнів,представники НАТО відправляться в Україну з робочим візитом, щоб подивитися, як можна стабілізувати ситуацію в країні, зокрема, на території тимчасово окупованого Донбасу. Саме тому, Йенс Столтенберг закликає, щоб країни, які є членами Альянсу, надали допомогу Україні. За його словами, це грає важливу роль.

Крім цього, він зазначив, що український уряд хоче зблизитися з НАТО, а щоб це сталося, їм належить провести ще ряд вагомих реформ. Він підтримує дане прагнення.

Йенс Столтенберг нагадав і про інцидент в Керченській протоці, який стався майже рік тому. Він додав, що відразу після цього НАТО надала сильну підтримку Україні, і, розповів про співпрацю Альянсу з військово-морською академією, яка розташовується в Одесі.

“Україні і надалі буде надаватися підтримка з боку Європейського Союзу, так як, ми вважаємо, що те, що зробила Російська Федерація – абсолютно неприйнятно”, – сказав Столтенберг.

Поділитись