Стала відома “політична тактика” Путіна в Білорусі

Стала відома “політична тактика” Путіна в Білорусі

Президент Росії Володимир Путін застосував тактику політичного айкідо щодо Білорусі. Про це повідомляють ЗМІ.


9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Згідно з попередніми результатами, вибори виграв діючий глава держави Олександр Лукашенко. Він набрав понад 80% голосів виборців. Після закінчення голосування в містах Білорусі почалися масові протести.

Вчора президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Литва, Латвія і Польща підготували план з подолання ситуації в Білорусі. Він має на увазі припинення застосування сили владою по відношенню до протестуючих, звільнення затриманих і початок діалогу з представниками громадянського суспільства.

Деякі ЗМІ інтерпретували це таким чином, що Лукашенку було запропоновано відмовитися від влади. Видання висловило впевненість, що той цього не зробить, США і Європейський союз (ЄС) введуть нові санкції відносно Білорусі і Лукашенка особисто, а головним вигодонабувачем від цього стане Путін.

«По суті, ми спостерігаємо блискуче застосування тактики політичного айкідо з боку господаря Кремля», – повідомили ЗМІ.

Політичне айкідо в даному випадку полягає в тому, що російський президент не підтримує дії Лукашенка, не втручається у внутрішні справи Білорусі і спостерігає за тим, як Мінськ, Брюссель і Вашингтон обнуляють результати декількох років антиросійського по суті зближення.

Поділитись