США запідозрили ГРУ в атаках «спрямованою енергією»

США запідозрили ГРУ в атаках «спрямованою енергією»

США запідозрили, що за атаками з використанням технології «спрямованої енергії» проти співробітників розвідки США по всьому світу може стояти російське ГРУ.

Про це пише видання Politico з посиланням на обізнані джерела.

Також вказується, що американська розвідка поки не дійшла остаточного висновку і не виступила з офіційними заявами з цього питання. Однак, за твердженням джерел у владі США, розслідування передбачуваних атак було активізовано.
При цьому причина інцидентів, пов’язаних з погіршенням здоров’я американських розвідників поки невідома.

Раніше стало відомо, що Пентагон запідозрив Росію в атаках «спрямованою енергією». У Міноборони США підкреслили, що безперечно стверджувати про чиюсь причетність до атак неможливо. CNN пише, що серед підозрюваних у подібних діях був і Китай.

Починаючи з кінця 2016 року співробітники американської дипмісії і їх родичі на Кубі скаржилися на такі симптоми, як втрата слуху, нудота, головний біль і розлад рівноваги. Після цього Вашингтон вислав 15 кубинських дипломатів через нездатність острівної держави вжити належних заходів для захисту американського персоналу. Агентство Associated Press тоді отримало аудіозапис атаки і описало ці звуки: «високочастотний звук цвіркунів, поєднаний з царапанням нігтями по дошці».

Поділитись