США висунули Росії ультиматум

США висунули Росії ультиматум

Якщо Росія не прийме пропозиції США щодо продовження Договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, то після переобрання Дональда Трампа на пост президента «плата за вхід» підвищиться.

Такий ультиматум в інтерв’ю «Коммерсанту» висунув спеціальний посланник Трампа з контролю над озброєннями Маршалл Біллінгслі.

«Думаю, що якщо до того моменту ми не просунемося вперед, то у нас виникне ряд нових умов, на яких нам доведеться наполягати. Але поки пропозиція залишається в силі в тому вигляді, в якому ми його зробили», – додав він, зазначивши, що Вашингтон вже завтра міг би укласти зазначену угоду.

При цьому він заявив, що США не лякає можлива відмова Росії продовжити дію ДСНО. «Ми збираємося провести модернізацію наших ядерних сил. Росія в основному закінчила модернізацію свого ядерного арсеналу. Ми свою тільки починаємо. І ми будемо надзвичайно раді продовжити її без обмежень, що передбачаються ДСНО», – пояснив спецпосланець Трампа.

Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО-3) був підписаний в 2010 році тодішніми президентами Росії і США – Дмитром Медведєвим і Бараком Обамою. Угода набула чинності в 2011 році, його термін закінчується в лютому 2021-го.

Поділитись