США перекинули стратегічні бомбардувальники на Близький Схід

США перекинули стратегічні бомбардувальники на Близький Схід

США перекинули на Близький Схід стратегічні бомбардувальники B-52H.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Центрального командування Збройних сил Сполучених Штатів.

“Екіпажі B-52H Stratofortress зі складу п’ятої ескадрильї, дислокованої на військово-повітряній базі Майно в штаті Північна Дакота, оперативно здійснили дальній політ на Близький Схід 21 листопада з метою стримування агресії і підтвердження підтримки партнерів і союзників США”, – наголошується в заяві СЕНТКОМ . За даними командування, політ був безпосадочним і був покликаний “продемонструвати здатність американських ВПС оперативно перекидати свої сили в будь-яку точку світу і інтегрувати їх в хід операцій” центру.

Екіпажі під час виконання завдання взаємодіяли з американськими винищувачами і літаками-заправниками. Як уточнює центр, в останній раз дальній політ стратегічного бомбардувальника на Близький Схід відбувався на початку поточного року. Число бомбардувальників, перекинутих в регіон, не уточнюється.

Як інформував журналістів у вівторок виконуючий обов’язки міністра оборони Сполучених Штатів Крістофер Міллер, чисельність американських військових контингентів в Афганістані і Іраку до 15 січня 2021 року планується скоротити до 2,5 тис. За даними телекомпанії CNN, в даний час в Афганістані знаходяться приблизно 4,5 тис. військовослужбовців США, в Іраку – близько 3 тис.

Поділитись