США не повернуться до ролі спостерігача на зустрічах по Сирії в Астанинському форматі

США не повернуться до ролі спостерігача на зустрічах по Сирії в Астанинському форматі

Як заявив американський посол в Казахстані Вільям Мозер, Вашингтон вважає найкращим варіантом для врегулювання конфлікту в Сирії женевський процес під егідою ООН.

США поки не планують брати участь як спостерігачі в міжнародних зустрічах по Сирії в Астанинському форматі. Про це повідомив в середу на прес-конференції американський посол в Казахстані Вільям Мозер.

“Ми думаємо, що для врегулювання конфлікту в Сирії женевський процес під егідою ООН – найбільш підхожий варіант. Через це ми зараз не хочемо бути спостерігачем в іншому процесі”, – сказав він, відповідаючи на питання, чи планують США повернутися в якості спостерігача на міжнародні зустрічі по Сирії.

Очікується, що чергові консультації в Астанинському форматі відбудуться в Нур-Султані в середині поточного року.

15-я міжнародна зустріч в такому форматі пройшла в Сочі 16-17 лютого. За її підсумками країни – гаранти астанинського процесу (Росія, Туреччина та Іран) в спільній заяві підтвердили незмінну прихильність суверенітету і територіальної цілісності Сирії і домовилися разом продовжувати боротьбу з тероризмом на території арабської республіки.

Поділитись