Сліди Петрова і Боширова знайшли в готелі Чехії

Сліди Петрова і Боширова знайшли в готелі Чехії

Оголошені Чехією в розшук росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких влада країни підозрюють в причетності до вибухів на складах боєприпасів в 2014 році в селі Врбетіце (схід республіки), були зареєстровані в книзі постояльців готелю “Коррадо” в місті Острава (північний схід країни ).

Про це повідомило Чеське телебачення.

За його даними, Петров і Боширов зупинялися в цьому готелі з 13 по 16 жовтня 2014 року. За словами його власника, вони вели себе непомітно. Поліції проте вдалося встановити, що відразу ж після реєстрації в готелі ці двоє вирушили в розташований при ній тир, персоналу якого повідомили про себе інші дані.

Петров і Боширов прибули до Острави з Праги. Потім, за інформацією Чеського телебачення, вони попрямували на склади боєприпасів у Врбетіце, куди отримали доступ за перепустками, оформленим на бізнесменів збройової галузі. При цьому у них були паспорти громадян Молдови та Таджикистану, видані відповідно Миколі Попе і Руслану Табарову. За даними чеської влади, двоє чоловіків є тими ж особами, що причетні до інциденту в британському Солсбері в 2018 році.

17 квітня влада Чехії повідомили про висилку 18 співробітників посольства РФ в Празі, які, за версією чеської сторони, є офіцерами російських спецслужб. Цей крок був зроблений у зв’язку з обставинами вибухів у Врбетіце. МЗС РФ висловив Празі рішучий протест у зв’язку з розпочатим “під голослівними і надуманими приводами” кроком, а також оголосив 20 співробітників посольства Чехії в Москві персонами нон грата.

Поділитись