У Росії допустили заморозку відносин з Чехією

У Росії допустили заморозку відносин з Чехією

Відносини Росії і Чехії можуть бути заморожені в разі, якщо Прага продовжить політику звинувачень на адресу Москви.

Такі наслідки допустив перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров. Його слова наводяться в Telegram-каналі «СенатІнформ» у понеділок, 19 квітня.

За його словами, зараз припиняти відносини недоцільно і краще цього взагалі уникнути, так як відновити втрачене буде складно.

«Чехія абсолютно безвідповідально звинуватила Росію, чіпляючись за вигадані аргументи. Це говорить про те, що там просто виконували рішення потримати американців у важкий момент, коли йшло викриття участі США в спробі знищення Олександра Лукашенка і здійснення держперевороту», – сказав сенатор.

Напередодні Москва оголосила персонами нон грата 20 співробітників посольства Чехії, вони повинні покинути країну до кінця 19 квітня. У посольстві Чехії в Росії залишать працювати п’ять дипломатів. Дане рішення стало відповіддю на дії чеської влади, які 17 квітня оголосили про висилку з країни 18 російських дипломатів. Їх підозрюють в роботі на російські спецслужби, які Прага вважає причетними до вибухів у Врбетіце в 2014 році.

Вибухи у Врбетіце відбулися 16 жовтня 2014 року, в результаті загинули двоє людей.

Поділитись