Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу стосовно співробітників “ТУТ БАЙ МЕДІА”

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу стосовно співробітників “ТУТ БАЙ МЕДІА”

Слідчий комітет Білорусі порушив кримінальну справу стосовно співробітників ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” за розпалювання національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі.

Про це повідомило в четвер слідче відомство країни.

“Головним слідчим управлінням Слідчого комітету Республіки Білорусь щодо посадових осіб та працівників” ТУТ БАЙ МЕДІА “та інших осіб порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 130″ Розпалювання расової, національної, релігійної або іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі, вчинене групою осіб ” Кримінального кодексу Білорусі”, – відзначили в СК республіки.

18 травня 2021 року департамент фінансових розслідувань Комітету держконтролю Білорусі повідомив про порушення кримінальної справи відносно посадових осіб ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА” за ознаками злочину, пов’язаного з ухиленням від сплати податків і зборів. В даний час більше десяти співробітників ТОВ “ТУТ БАЙ МЕДІА”, а також кілька керівників проектів, пов’язаних з tut.by, знаходяться в слідчих ізоляторах або під домашнім арештом.

МВС Білорусі 13 серпня повідомило, що медіаресурс tut.by і його аналоги в соціальних мережах і месенеджерах визнані судом екстремістськими. Під заборону підпали, зокрема, сайти tut.by, zerkalo.io і їх сторінки в месенджерах і соціальних мережах Telegram, Viber, Twitter, Instagram, Facebook, ВКонтакте, TikTok. Тепер за публікацію (репост) інформації із зазначених інтернет-ресурсів передбачена адміністративна відповідальність і покарання аж до арешту. 18 вересня співробітникам “Tут БАЙ МЕДІА” продовжили термін утримання під вартою.

Поділитись