У Литві з таборів втекли понад 700 нелегалів

У Литві з таборів втекли понад 700 нелегалів

Понад 700 іноземців втекли з таборів для біженців і міграційних центрів в Литві з початку року в спробі потрапити в Західну Європу і запросити там притулок.

Про це пише Delfi з посиланням на дані міністерства внутрішніх справ республіки.

Як зазначає відомство, до теперішнього часу силовикам вдалося затримати лише 146 втікачів. За словами більшості з них, на втечу людей штовхають кепські умови життя і побоювання у відмові отримання притулку.

Найчастіше біженці незаконно залишають табори в Рукла і Пабраде. МВС Литви вже пообіцяло посилити охорону цих центрів, щоб запобігти подальшим спробам втечі в інші країни Європейського союзу (ЄС).

Раніше депутат Сейму Литви Лінас Йонаускас запропонував стиснути на 20 років до в’язниці тих, хто бере участь в організації нелегальної міграції. На його думку, такий захід стане сигналом, що Литва не має наміру миритися з подібною незаконною діяльністю.

Міграційний криза на східних кордонах ЄС почався в кінці травня. Великі групи нелегальних мігрантів з Африки і з Близького Сходу, які опинилися на білоруській території, штурмують кордони Литви, Польщі та Латвії в надії отримати притулок в Євросоюзі. У тому, що відбувається ЄС звинувачує владу Білорусі і особисто президента республіки Олександра Лукашенка. Передбачається, що вони використовують національного туроператора «Центркурорт» для переправлення нелегалів до кордонів західних країн і заробляють на цьому.

Поділитись