Слідча комісія допитає Пашиняна через війну в Карабаху

Слідча комісія допитає Пашиняна через війну в Карабаху

Прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна викличуть у слідчу комісію з розслідування обставин другої війни в Карабаху, заявив голова комісії, член правлячої парламентської фракції «Громадянський договір» Андранік Кочарян, слова якого передає Sputnik Вірменія.

За його словами, прем’єр сам би хотів відповісти на запитання та дати можливість комісії задати їх.

“Обов’язково. Це бажання Нікола Пашиняна”, – сказав Кочарян.

За його словами, опозиція, яка відмовилася працювати у складі структури, втратила можливість допитати Пашиняна. Він також зазначив, що відповідь на питання, що стосується вказівки відповідальності прем’єра у висновку комісії, буде надано за результатами роботи.

У той же час представники опозиції з партій «Вірменія» та «Честь маю» заявили про небажання брати участь у роботі комісії, оскільки вважають її склад і регламент роботи «не довіряють».

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв під час свого візиту до Агдаму заявив, що між Баку та Єреваном має бути підписано мирний договір з умовою взаємного визнання територіальної цілісності країн на основі міжнародного права. Він також висловив упевненість, що армійські роботи, що проводяться сьогодні, ще більше посилять країну і допоможуть відповісти реваншистським силам.

У вересні 2020 року в Карабаху відновилися бойові дії, які стали продовженням багаторічного конфлікту та призвели до жертв серед мирного населення. Сторони зробили кілька спроб укласти перемир’я, але успішною виявилася тристороння угода, досягнута в ніч на 10 листопада 2020 року.

Поділитись