У Брюсселі відбудеться саміт «Східне партнерство»

У Брюсселі відбудеться саміт «Східне партнерство»

Як очікується, на порядку денному стоятиме п’ять питань.

Білорусь не буде представлена ​​на саміті, повідомило високопоставлене європейське джерело. При цьому саме питання Мінська не зніматимуть. Зазначається, що в ЄС обговорять питання надсилання допомоги демократичним силам країни, а також суспільству та незалежним силам республіки.

Тим часом Україна, Грузія та Молдова виступили за трансформацію «Східного партнерства». Як повідомили у прес-службі глави українського МЗС, Київ має намір подати стратегічне бачення подальшої взаємодії з ЄС. Крім того, буде порушено й питання зовнішньої політики Росії, особливо щодо Донбасу. З якоюсь заявою виступить і президент Молдови Майя Санду, проте деталі поки не розкриваються.

Крім того, у рамках саміту має відбутися зустріч прем’єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна та президента Азербайджану Ільхама Алієва. Вони, як очікується, обговорюватимуть питання Нагірного Карабаху.

Раніше глава Європейської ради Шарль Мішель висловив надію на те, що у саміті наступного року Білорусь представлятиме колишня кандидатка на пост президента Світлана Тіхановська.

Поділитись