Шеф розвідки Канади назвав владу Китаю прямою загрозою нацбезпеці

Шеф розвідки Канади назвав владу Китаю прямою загрозою нацбезпеці

Влада Китаю становлять пряму загрозу національній безпеці Канади.

Таку думку під час виступу в канадському Центрі інновацій в міжнародному управлінні висловив глава Канадської служби безпеки і розвідки Девід Виньо.

За його словами, загрозу представляє саме уряд Китаю, а не китайський народ, так як влада реалізує стратегію з набуття геополітичного переваги в усіх напрямках, в тому числі політичного, економічного, технологічного та військового.

Виньо додав, що спецслужби найбільше цікавлять дії урядів таких країн, як Китай і Росія. Текст його виступу опублікували на сайті канадської служби розвідки.

При цьому він уточнив, що не можна нехтувати тим, що активність загроз розвивається і в результаті може виходити з будь-якої точки світу.

Заява шефи розвідки Канади відбулося на тлі суду над фінансовим директором китайської компанії Huawei Мен Ваньчжоу.

29 січня Верховний суд канадської провінції Британська Колумбія на слуханнях, що проходять у Ванкувері, відхилив прохання адвокатів Ваньчжоу про пом’якшення умов утримання під вартою.

Фіндиректор Huawei була арештована в Канаді в грудні 2018 року. Пізніше топ-менеджера випустили під заставу, зобов’язали платити за власну охорону і носити GPS-браслет. Фіндиректора Huawei звинувачують в порушенні американських торгових санкцій проти Ірану.

Поділитись