Сенат США схвалив рекордний пакет антивірусних заходів на 2 трильйони доларів

Сенат США схвалив рекордний пакет антивірусних заходів на 2 трильйони доларів

Сенат США одноголосно підтримав законопроект про екстрену допомогу американській економіці і громадянам загальним обсягом близько двох трильйонів доларів в зв’язку з епідемією коронавірусної інфекції, повідомляє Reuters.

За даними агентства, за документ проголосували всі 96 сенаторів. Далі законопроект відправлений на розгляд до Палати представників, яка розгляне його 27 березня.

Пакет стимулювальних заходів економіки США передбачає прямі грошові виплати в розмірі 1,2 тисячі доларів американцям з щорічним доходом менше 75 тисяч. Для отримують від 75 до 99 тисяч доларів сума буде пропорційно знижуватися, а для заробляють від 99 тисяч в рік виплат не буде. Сім’я з низьким доходом, таким чином, зможе отримати 2400 доларів на двох дорослих і по 500 доларів на дитину.

Пакет також передбачає створення програми підтримки малого бізнесу обсягом 367 мільярдів доларів, виділення 500 мільярдів на фінансування найбільш постраждалих галузей економіки, штатів і міст. Як зазначає The New York Times, це рекордний пакет заходів для підтримки економіки в історії США.

Заходи з законопроекту за своїм масштабом майже в два рази перевершує пакет допомоги в розмірі приблизно в 800 млрд доларів, прийнятий у 2009 році для подолання фінансової кризи. Тепер офіційно схвалити документ повинні Сенат і Палата представників Конгресу.

Поділитись