Розкрито характеристики нової гіперзвукової ракети США

Розкрито характеристики нової гіперзвукової ракети США

Розроблена в США гіперзвукова крилата ракета AGM-183A Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW) зможе розвивати швидкість до 6,5-8 Маха, повідомляє The Drive.


Таким чином, зброя зможе вражати цілі на відстані в 1600 кілометрів за 10-12 хвилин. Розробки повинні завершитися до осені 2022 року. Новими ракетами планують оснастити бомбардувальники B-52H Stratofortress.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що в його країні розробляють ракету, яка буде в 17 разів швидше, ніж всі існуючі аналоги. Він також говорив, що новітні американські гіперзвукові ракети зможуть уразити ціль діаметром в 70 сантиметрів з відстані 1,6 тис. Кілометрів. Трамп назвав її «супер-пупер-ракетою». Передбачається, що мова йшла про ракету AGM-183A.

Lockheed Martin спільно з іншими компаніями розробляє тактичну гіперзвукову ракету ARRW класу «повітря – поверхня» з 2018 року. У червні 2019 року американська ВGС успішно провели перші льотні випробування прототипу гіперзвукової ракети AGM-183A (або ARRW), встановленого на зовнішній підвісці стратегічного бомбардувальника B-52 Stratofortress.

Поділитись